تعمیر و سرویس ویدئو پروژکتور در محل

ویدئو پروژکتورها از جمله تجهیزاتی هستند که در سالن های همایش، کلاس های درسی و ... از کاربردهای بسیار زیادی برخوردارند. این دستگاه ها نیز همچون دیگر وسایل الکتریکی صوتی و تصویری به مشکلات و ایراداتی دچار می شوند که در نهایت نیاز پیدا خواهید کرد برای تعمیر ویدئو پروژکتور خود اقدام کنید. با این حال شما می توانید با رعایت کردن برخی نکات باعث طولانی تر شدن عمر دستگاه خود شوید.


خواندن ادامه مطلب را به کاربرانی توصیه می کنیم که وقتی ویدئو پروژکتور آن ها به درستی عمل نمی کند، جمله باید لامپ ویدئو پروژکتور را عوض کنم به خاطر می آورند. ابتدایی ترین نکته ای که می بایست به آن توجه کنید این است که همه ی ایرادات ویدئو پروژکتور به خاطر لامپ دستگاه نیست و ممکن است مشکل از خرابی بخش های دیگری باشد؛ مانند گرفتگی کانال خنک کننده، مشکل در فن ویدئو پروژکتور، گرم شدن بیش از اندازه بخش های دستگاه و سوختن صفحات polarizing (پلارایزینگ). بنابراین بهتر است به جای این که به صورت خودسرانه اقدام به تعویض لامپ کنید، یا خودتان تعمیر ویدئو پروژکتور را برعهده بگیرید، به نشانه های مشکل دستگاه توجه کنید تا در نهایت بتوانید ایراد را به درستی تشخیص دهید.


تغییر رنگ یا بی رنگ شدن تصویر

تغییر رنگ تصاویر که در بیش تر اوقات به صورت نمایش سایه ای از رنگ قرمز، زرد، آبی یا بنفش روی قسمتی از تصویر دیده می شود. مشاهده تغییر رنگ تصاویر، نشان دهنده وجود ایراد در صفحات پلارایزینگ است. با تمیز کردن و کالیبراسیون مجدد مدول رنگ ها می توان به آسانی تعمیر صفحات پلارایزینگ را انجام داد. با این حال اگر تعمیر ویدئو پروژکتور خود را به بعد موکول کنید، در نهایت به احتمال بسیار زیادی می بایست صفحات پلارایزینگ را که بسیار گران قیمت هستند عوض کنید.


مشاهده نقاط تاریک یا گرد و غبار روی تصویر

ویدئو پروژکتور از جمله دستگاه هایی است که به مراقبت و تمیزکاری همیشگی نیازمند است. نقاط تاریک بر روی تصاویر زمانی دیده می شوند که شما قسمت های مربوط به نمایش تصویر را هر چند وقت یک بار تمیز نکنید. اگر نقاطی همچون رنگی که پاشیده شده باشد را مشاهده کردید، یعنی بر روی مدول رنگ، گرد و غبار وجود دارد و باید اقدام به تمیزکاری صفحات پلارایزینگ کنید.


روشن نشدن ویدئو پرژکتور

اگر به صورت ناگهانی، دستگاه ویدئو پروژکتور شما خاموش شده و یا دیگر روشن نمی شود، به احتمال بسیار زیادی ایرادی در یکی از قسمت های نرم افزار یا سیستم خنک کننده، Ballast (بالاست؛ به قسمتی از ویدئو پروژکتور گفته می شود که وظیفه اش برق رسانی به لامپ دستگاه است) و یا منبع تغذیه به وجود آمده است. در بعضی مواقع ممکن است این ایراد به دلیل آسیب دیدن برد داخلی به وجود آمده باشد. در این مواقع می بایست برای تعمیر ویدئو پروژکتور به یک نمایندگی مطمئن مراجعه کنید؛ چرا که دستکاری بیهوده دستگاه فقط باعث آسیب بیش تر خواهد شد.

تعمیر ویدئو پروژکتور


نور چشمک زن ویدئو پروژکتور

در بعضی از ویدئو پروژکتور ها نور چشمک زن سبز و قرمز نشان دهنده آلارم تعویض لامپ دستگاه و در دستگاهی دیگر می تواند آلارم گرم شدن بیش از اندازه باشد و در برخی دیگر از دستگاه ها می تواند به معنای فرا رسیدن زمان تمیزکاری باشد. با این حال اگر این نور چشمک زن سبز و قرمز با عیب در روشن شدن دستگاه همزمان باشد، آن گاه به احتمال بسیار زیادی مشکل می تواند در خراب شدن مین برد ویدئو پروژکتور، بالاست (Ballast) و یا شکستن فن ها باشد که در نهایت می بایست به نمایندگی تعمیر مراجعه کنید.


تاریکی یا کمرنگی تصویر

حباب لامپ اصلی ترین علت برای کمرنگ یا تاریک شدن پخش تصاویر است. جالب است بدانید که لامپ پروژکتور از آخرین قسمت هایی به شمار می رود که نیاز به عوض شدن دارد. به طور کلی پیشنهاد شده که حباب لامپ را بعد از هر 3000 ساعت استفاده، عوض کنید.


نشناختن ورودی ها در ویدئو پروژکتور

مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری می تواند باعث شود که ویدئو پروژکتور قادر به شناختن هیچ کدام از ورودی ها نباشد. در این مواقع می توانید ورودی های گوناگونی همچون اتصال لپ تاپ به پورت HDMI و یا VGA که تاکنون از آن ها استفاده نکرده اید، را امتحان کنید.


همچنین مطمئن شوید که ویدئو پروژکتور شما بر روی حالت پخش صحیح قرار دارد. بعضی مواقع دکمه های خراب روی دستگاه یا ریموت کنترل شکسته، باعث می شود موفق به انتخاب ورودی صحیح نشوید. با این حال اگر تمام موارد فوق به درستی عمل می کرد، آن گاه این احتمال وجود دارد که برد (بورد) تماسی شما خراب شده باشد و مجبور شوید آن را عوض کنید.


ترک برداشتن هوزینگ (housing) یا اسمبلی لنز (Lens Assembly) ویدئو پروژکتور

به زمین افتادن ویدئو پروژکتور یا جابجایی نامناسب و غیر استاندارد آن می تواند باعث آسیب رسیدن فیزیکی بعضی از قسمت های دستگاه شود. از جمله این بخش ها می توان به لنزها و براکت های دهانه لنز اشاره کرد. براکت های دهانه لنز قابل تعمیر هستند؛ ولی خود لنزها غیر قابل تعمیر هستند! بنابراین در صورتی که برای لنزها مشکلی به وجود بیاید، می بایست برای تعمیر ویدئو پروژکتور آن ها را عوض کنید.


به طور کلی ویدئو پروژکتور از جمله دستگاه های الکترونیکی پیچیده بشمار می روند که در صورت استفاده صحیح ماندگاری بالایی دارند اما اگر به هر دلیلی این دستگاه ها دچار مشکل شوند نیاز است که حتما یک متخصص آنها را بررسی کند. گاهی اوقات یک متخصص حرفه ای می تواند با هزینه ای بسیار اندک از آسیب های جدی و هزینه های هنگفت بعدی جلوگیری نماید.


خانه پروژکتور به عنوان نماینده رسمی تعمیرات ویدئو پروژکتور از مطرح تری برندهای موجود و با بیش از 10 سال سابقه در خدمت شماست تا خدمات تعمیر و سرویس های دوره ای ویدئو پروژکتور را با بهترین کیفیت و کمترین هزینه در اختیارتان قرار دهد.